Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


WALTER MITTY TITKOS ÉLETE

2014.04.09

 A film azért annyira nem rossz, tény, a legjobbak között biztosan sosem lesz emlegethető. Egy szerethető kis mozi ez Ben Stiller szereplésével és rendezésében, természetesen minden róla is szól. A tanulság az, hogy hiába vagy hétköznapi kis nyomi ember, ha van pénzed, hogy utazgass, akkor lehetsz még valaki. Na jó, persze ez eléggé sarkallatos jellemzése volt a filmnek, de éppen ez a problémája szerintem, a mondanivalója. Az, hogy hangulata kit hogyan érint meg, azt mindenki zongorázza le saját maga. A film látványvilága szép és hangulatos, operatőrileg tényleg csodás, le a kalappal. A zenéje is a helyén van, igazából, ugy a történeten kívül minden stimmel. Aki pedig Sean Penn miatt akarja megnézni, az inkább rakja be ujra és ujra a Titokzatos folyót, mert az az öt perc, amit itt játszik, az annyit nem ér meg, hogy végignézze ezt a filmet. Egyszer azért le lehet csúsztatni a torkunkon.

Ajánlott: aki Ben Stiller komoly énjét imádja, aki szereti a szép képeket, aki szeret és tud is sokat utazni.

Nem ajánlott: Sean Penn rajongóknak, akik szét akarják Ben Stilleren röhögni magukat, akik egyszerű, hétköznapi emberként is tudnak szép és egész életet élni.

Értékelés: 50%

524331_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Történet:

Ha az álmaid nem válnak valóra, akkor vagy az álmokban van a hiba vagy benned. Walter Mitty (Ben Stiller) például nem panaszkodhat, ha fantáziálásról van szó. Az ő fejében folyamatosan pereg egy film, amelynek ő a hőse. Civilben fotóriporter, de fejben volt már szuperkém, szuperhős és szuperhősszerelmes is. 
Egy nap azonban felbukkan az életében az igazi kaland. Egy elveszett negatív nyomában járva, mindennapjai kizökkennek a szokásos kerékvágásból: az ő fejében azonban még mindig másfajta izgalmak kergetik egymást.

színes, magyarul beszélő, amerikai romantikus kalandfilm, 114 perc, 2013

rendező: Ben Stiller
író: James Thurber
forgatókönyvíró: Steve Conrad
zeneszerző: Theodore Shapiro
operatőr: Stuart Dryburgh
producer: Stuart CornfeldSamuel Goldwyn Jr.John GoldwynBen Stiller
vágó: Greg Hayden

szereplő(k): 
Ben Stiller (Walter Mitty)
Kristen Wiig (Cheryl)
Sean Penn (Sean O'Connell)
Adrian Martinez (Hernando)
Adam Scott (Ted Hendricks)
Kathryn Hahn (Odessa Mitty)
Shirley MacLaine (Edna Mitty)
Patton Oswalt (Todd Maher)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.