Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Snowpiercer

2014.04.09

 A Snowpiercer nagyon érdekes alkotás, Nagyrészt sci-fi, de annyira mégsem, akcifilm, de mégsem. Dráma is, de mégsem. Viszint kicsit mindegyik. A jövőben játszódó filmben az emberiség tönkretette a klímát, és örök jégkorszak köszönt be. Ezt túlélni csupán néhány száz embernek sikerült egy vonaton, mely sosem áll meg, állandó mozgásban van. Ezen a vonaton hierarchikusan elrendeződtek az emberek. A szegények hátul senyvednek, míg a vonat eleje felé haladva egyre gazdagabbak, rangosabbak a túlélők, és a vonatbéli életük is egyre jobb. Legelől pedig a tulaj, a vonat vezetője!

Ezt a sorsot elégelik meg hátul, és fellázadnak, egyenesen a vonat elejére törve. A film felütése és lezárása is nagyszerűre sikeredett, plusz rengetek jó akció jelenetet tartlamaz, az egyik majdnem felér az Oldboy (természetesen az eredeti Oldboy ) harcjelenetével kreativitásban. A közepe sajnos kissé leül a filmnek, de eze kívül sok hibája nincs. Persze logikailag itt-ott bele lehet kötni, de minek?

Ajánlott: akik nyitottak az utópikus világképek iránt, akik izgalmas filmre és látványra vagynák, de unják már a képregényfigurákat.

Nem ajánlott: az antidepressziós alkotások kedvelőinek.

Értékelés: 85%

20130912snowpiercer1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

színes, dél-koreai-amerikai-francia-cseh sci-fi akciófilm, 126 perc, 2013

rendező: Joon-ho Bong
forgatókönyvíró: Joon-ho BongKelly MastersonBenjamin Legrand
zeneszerző: Marco Beltrami
operatőr: Kyung-Pyo Hong
producer: Tae-hun Lee
vágó: Steve M. Choe

szereplő(k): 
Jamie Bell (Edgar)
Tilda Swinton (Mason)
Chris Evans (Curtis)
Luke Pasqualino (Grey)
Ed Harris (Wilford)
John Hurt (Gilliam)
Octavia Spencer (Tanya)
Ewen Bremner (Andrew)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.