Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Juan, a zombivadász

2014.05.02

 Most végre pótoltam ezt a hiányosságom, és megtekintettem a filmet. És örülök, hogy így tettem, és köszönöm, hogy felhívtátok rá a figyelmem. Bevallom, eddig erről az alkotásról még csak nem is hallottam.

Igaz, azért az első pár helyet nem veszélyeztetné a listámon,de azt hiszem elférne benne, top 10 ben biztosan. UIgyanis egy ízig vérik szatiráról van szó. Itt nem csak az a lényeg, hogy ez egy zombi vígjáték, persze, abban is megállja a helyét, de ez a film több ennél. Egy társadalom kritika, egy kubai politikai görbe tükör. Persze mindez a zombik tükrében:)

Írtás, humor, jó beszólások, trancsír, effektek, vicces karakterek... mind-mind megvan, amiért az ilyen filmeket szeretni lehet. Szóval a Juan tényleg egy jó kis zombi film, jó kis mondandóval. Megéri megnézni, nem csak zombi fanoknak.

TÖRTÉNET: 

Juan életének eddigi 40 évét Kubában töltötte, jórészt áldott semmittevéssel. Barátja, Lázaro hasonló felfogásban élt, bár intelligenciából valamennyivel kevesebb jutott neki, mint Juannak. Mikor városukban különös dolgok kezdenek történni, a páros először csak egy újabb forradalomra gyanakszik. Ám a jelek arra utalnak, hogy a támadók nem normális emberi lények, és valahogy nagyon macerás elpusztítani őket. Biztos nem vámpírok, nem is megszállottak, és semmiképpen sem disszidensek. Miután Juan testvére, a szépséges Camilla is csatlakozik a pároshoz, a trió szenzációs felfedezést tesz: ha már egyfolytában agyakat kell pépesíteniük, és a város jóformán értelem nélküli járkálókkal van tele, a bankok üresen állnak: ideje egy kis pénzt keresni.

Ajánlom: Akik szeretik, ha egy közönségfilmnek mondandója is van. Akik szeretik a zombik gyepálását nézni. Akik örömüket lelik a morbid , groteszk humorban.

Nem ajánlom: Finom lelkü nézőknek, spanyol ajkú filmutálóknak, zombielleneseknek, értetleneknek.

Értékelés: 85%

juan_of_the_dead_fekvo-post.jpg

 

 

 

 

 

 

színes, spanyol-kubai horror-vígjáték, 92 perc, 2011 (16)

rendező: Alejandro Brugués
forgatókönyvíró: Alejandro Brugués
operatőr: Carles Gusi
vágó: Mer Cantero

szereplő(k): 
Alexis Díaz de Villegas (Juan)
Jorge Molina (Lazaro)
Andrea Duro (Camila)
Andros Perugorría (Vladi California)
Blanca Rosa Blanco (Sara)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.