Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amerika kapitány 2

2014.04.23

 Az biztos, hogy nagyon jól sikerült a film. Ez pláne annak a tükrében hatalmas bravúr, hogy az első rész csapnivaló volt. Én alig bírtam végignézni, egy rossz képregényadaptációba folytott Indiana Jones klón, de az is a rosszabb fajtából. 

Erre jön a folytatás ( előtte kapitány, kapitányom feltűnt a Bosszúállókban is, és ott nem volt idegesítő a karaktere, sőt... ), és milyen jól tette hogy jön. Azt minden kritika elmondja és leírja, hogy a 70-es évek paranoid, összeesküvős filmjeit idézi, és igen, ezt azért mondják, mert tényleg igy is van. Hangulat 5-ös, és bár a film egy bizonyos fordulattól számítva a vége felé elhagyja ezt a stílust, és inkább belemegy az akció képregényfilm műfajban,. azt is azért, már amennyire lehetett , reális talajon tudták tartani... 

Addig meg, tényleg kiváló a film hangulatkeltésből, abszolut ötös akcióból, karakterépítésből és feszültségteremtésből. Itt minden szereplőről megtudunk mindent, ami csak kell, se többet, de se kevesebbet. Az akciók tényleg a legjobbakat, és legnagyobbakat idézik, már már Jason Bourne szint. Főként a liftes jelenet, és a két autópályás akció kiugró.

De hogy a legjobb MARVEL film e? Hátt... Azért mondok nemet, mert pont a főhős az, aki miatt nemet kell mondanom. Akár milyen filmbe is teszik be ezt a patrióta igazság kapitányt, sosem fog felnőni egy vasemberhez. Soha. De jó uton jár, ez elvitathatatlan.

ÉRTÉKELÉS: 90%

Ajánlott: Marvel fanoknak, kapitány imádóknak, éjszaka zászlóban alvóknak.

Nem ajánlott: Realista paranoia filmimádóknak, Képregényutálóknak, akcióellenzőknek.

tn_1conceptartmarvel30.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.